Lerenvereert

MA SCHRIJFT EEN BOEK

maschrijfteenboekNovember 2004

Ma heeft een keurig boek geschreven, over keurige mensen. Ze is van plan het bij een uitgever aan te bieden, maar in een onbewaakt ogenblik lezen haar dochters het manuscript en beoordelen het als veel te braaf. Dus voegen de jongedames voor de grap op Ma's computer een aantal pikante details toe. Ze gaan daarbij uit van de veronderstelling, dat Ma de al uitgeprinte tekst zal opsturen.
Onwetend van dit alles verzendt Ma echter de diskette met de gewijzigde tekst. De uitgeefster is enthousiast over Ma's debuutroman en voorspelt, dat het boek zeker verfilmd zal gaan worden. Ma is in de wolken en neemt zich voor aan al haar vriendinnen een present-exemplaar toe te sturen. Maar weet ze wel, over welke versie van haar roman het gaat?

Ma is een eigen reclamebureau begonnen en verwacht vanmiddag de directrice van een uitgeverij. Deze wil namelijk een nieuw damesblad gaan uitgeven en Ma hoopt de opdracht voor de reclame-campagne te krijgen. Er mag dus niets misgaan, ze heeft de opdracht hard nodig. De directrice arriveert, in een gloednieuwe Ferrari. Dochter Anja staat bij het raam verlekkerd naar de glanzende bolide te kijken. Om daar eens een ritje mee te kunnen maken… Dan komt de directrice binnen, de autosleutels legt ze achteloos op het dressoir. Dan trekt ze zich met Ma terug in diens werkkamer, om de zaken te bespreken. Anja is gek van snelle auto's. En de autosleutels liggen op het dressoir…