Lerenvereert

COMME CHEZ SWA

commechezsoi

November 2011

 

Pol Anrys

Het restaurant ‘Comme chez Swa’ in Knokke wordt gerund door François en Geraldine. François is de chef, een zeer goede kok en tevens een fervente fan van Jack Nicholson. Geraldine, zijn toekomstige vrouw, is hem eigenlijk opgedrongen door een oude oom die onlangs overleden is. Deze laat ‘Swa’ een fortuin na als hij effectief met Geraldine trouwt. Geraldine is een domme, onaantrekkelijke vrouw en François wil van haar af, want hij is smoorverliefd op Claudia, die van hem niets moet weten tot zij van de erfenis hoort. Dit zeer tegen de zin van Tom, de barman, die een relatie heeft met Claudia.

Na een klacht van een klant krijgen ze bezoek van de gezondheidsinspectie. Ook de nieuwe hulpkok laat op zich wachten. Ondertussen heeft François, onder druk van Claudia, een huurmoordenaar laten komen om Geraldine van kant te maken. Als die huurmoordenaar verkeerdelijk wordt aanzien als de kersverse hulpkok, is de chaos compleet.

‘Comme Chez Swa’ is een intrigekomedie van Pol Anrijs waarin de spanning te snijden is. Louis Kindt neemt de regie op zich.